Moana logo https://www.moana.si/wp-content/uploads/2021/11/logo_kontakt.png

Pon – Pet: 9.00–16.00

Sobota, nedelja in prazniki zaprto

LAPONSKA – Božiček in arktična doživetja

Hoteli 3 - 4*, nočitev/zajtrk

LAPONSKA – K Božičku v goste

 

 • Zakaj ne bi letos voščilnic oddali kar na Božičkovi pošti?

  Pridružite se nam v laponski pravljici, kjer ob orkestru belih kristalov v spokojni pokrajini, nad vrhovi pobeljenih smrek, pleše severni sij. V zasneženi pokrajini pod goro Korvatunturi (Ušesno goro) ima svojo pisarno dobri mož, ki z njeno pomočjo vse leto posluša naše želje in si zapisuje naše sanje. V Božičkovi pisarni boste z njim lahko tudi poklepetali…  Sanje niso več zgolj sanje, ampak so snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi.

Odhodi: 1.12., 8.12. in 15.12.2023

Zakaj izbrati to potovanje?

 • direktni let iz Ljubljane
 • hoteli v Rovaniemiju – domovanju Božička
 • obisk Božičkove vasi
 • možnost vožnje z jelenjimi sanmi, pasjo vprego in motornimi sanmi
 • Arktikum – odličen polarni muzej
 • možnost opazovanja severnega sija
 • najlepše darilo za vaše najdražje

Cena že od

996 €

Trajanje

3 dni

Termini potovanja

01.12.2023 – 03.12.2023

08.12.2023 – 10.12.2023

15.12.2023 – 17.12.2023

26.01.2024 – 28.01.2024

Za več informacij nas pokličite

+386 31 652 235

ali pišite na

info@moana.si

Program potovanja

1

1. dan: 1. dan: LJUBLJANA – ROVANIEMI

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in let posebnega letala proti Rovaniemiju. Po pristanku vožnja do mesta, ki leži na robu Arktičnega kroga in zaradi svojega geografskega položaja pozna kar osem različnih letnih časov–vsak od njih ima svojo specifično svetlobo, temperature in naravne pojave. Mesto je v obliki rogovja severnega jelena začrtal slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Ob prihodu priporočamo obisk severnega živalskega vrta v Ranui (doplačilo), kjer boste v naravnem okolju gozda lahko opazili sivega volka, losa, snežno sovo, polarnega medveda, jelene in številne druge živalske vrste. Nastanitev v hotelu ob pribl. 16.00 in nekaj prostega časa za počitek ali sprehod po mestu. Za doplačilo večerja v hotelu. Večer bo namenjen oprezanju za enim izmed najlepših nebesnih pojavov, imenovanem severni sij ali Aurora Borealis. Večjo možnost boste imeli, če se odpravite na večerni izlet (doplačilo) v neokrnjeno naravo. Odhod iz hotela in vožnja do gozda, stran od mestnih luči. Tam se boste na kratko poskusili v hoji s krpljami, pogreli ob ognju in toplem napitku. Če boste imeli srečo, boste priča svetlobnemu fenomenu, ki mu Finci pravijo tudi »lisičji ogenj«. Okoli polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.

2

2. dan: 2. dan: ROVANIEMI-(ARKTIČNA AVANTURA)-ROVANIEMI / zajtrk

Po zajtrku se boste lahko odpravili na poldnevno arktično avanturo (doplačilo), ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog. Popoldan se boste lahko tisti z bolj avanturistično žilico na motornih saneh odpeljali v osrčje laponske narave (doplačilo). Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Drugi se boste lahko pogreli v hotelski savni ali pa se boste odločili za obisk muzeja in centra znanosti Arktikum (doplačilo), ki prikazuje življenje v arktičnem območju ter zgodovino in kulturo Laponcev. Večerja po želji (doplačilo) in prenočevanje.

3

3. dan: 3. dan: ROVANIEMI-BOŽIČKOVA VAS-LJUBLJANA / zajtrk

Zajtrk. Dopoldan možnost za preizkušnjo v ribarjenju na zamrznjenem jezeru (doplačilo). Najprej se boste s snežnimi sanmi zapeljali proti severu, vzdolž zaledenele reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove do malega jezera v divjini. Poskusili se boste v tradicionalnem ribolovu in si ulov spekli nad odprtim ognjem. Tistim z mlajšimi otroki pa priporočamo obisk Božičkovega parka (doplačilo), ki se nahaja v bližini Božičkove vasice in ponuja tematske igralnice in delavnice za otroke. Popoldan se boste peljali na linijo severnega tečajnika, kjer je urejena Božičkova vasica. Lahko boste obiskali Božička v njegovi pisarni, z njim pokramljali in mu zaupali svoje želje. Ustavili se boste na pošti, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta. Čas za pisanje božičnih voščilnic, nakupe v božično okrašenih trgovinah ter zadnje zimske radosti in vročo čokolado. Popoldan prevoz do letališča, let proti Ljubljani in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah. 

Cena in pogoji

Cena že od

996 €

Trajanje potovanja

3 dni

Najmanjše št. potnikov

25

Termini potovanja

01.12.2023 – 03.12.2023

08.12.2023 – 10.12.2023

15.12.2023 – 17.12.2023

26.01.2024 – 28.01.2024

Cena vključuje

 • letalski prevoz z direktnim letom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • transfer letališče – hotel – letališče v Rovaniemiju
 • 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah
 • izlet v Božičkovo vas
 • organizacija
 • slovensko vodenje potovanja

V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi. Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

Cena ne vključuje

 • Možna doplačila (ob prijavi):

  • Polpenzion (2 x večerja v izbranem hotelu): odrasli 98,00 EUR/osebo; otroci do 11,99 let 65,00 EUR/osebo
  • Aurora Borealis BOREALIS: odrasli 90 EUR/osebo, otroci 4-12 let 70 EUR/osebo; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke (min 20 potnikov)
  •  Arktična avantura: odrasli 195 EUR/osebo, otroci 4 – 11,99 let 165 EUR/osebo (min 35 potnikov)
  • Ranua ZOO: odrasli 65 EUR/osebo, otroci do 11.99 let 49 EUR/osebo (min 20 potnikov)
  • Snowmobile safari: odrasli 125 EUR/osebo; otroci 4-14 let 90 EUR/osebo (v kolikor je na motornih saneh 1 oseba je potrebno doplačilo: 80 EUR/osebo)
  • Santa Park: odrasli 45 EUR/osebo, otroci do 11,99 let 35 EUR/osebo (min 20 potnikov)
  • Husky safari: odrasli 190,00 EUR/osebo, do 11,99 let 140,00 EUR/osebo (min 15 potnikov)
  • Enoposteljna soba270 EUR/osebo

  Možna doplačila (v kraju samem):

  • vstopnina muzej Arktikum pribl. 18 EUR odrasli, pribl. 6 EUR otroci 7-15 let (otroci do 7. leta BREZPLAČNO)

Ostale informacije

POMEMBNO:

Predvidoma doplačila za aktivnosti na licu mesta ne bodo možna. Število dvoposteljnih sob z enim ali dvema dodatnim ležiščem je omejeno in potrebna predhodna potrditev. V ceni vseh aktivnosti v naravi (husky safari, vožnja z motornimi sanmi in jelenjo vprego) so vključena topla oblačila, v katerih Vam bo že ob najbolj mrzlih dneh toplo. Le te dobite pred odhodom na aktivnosti v naravi. Decembra so aktivnosti v naravi močno zasedene, zato Vam priporočamo čimprejšnjo rezervacijo vseh želenih aktivnosti. Iskanje severnega sija se odvija v poznih večerno-nočnih urah, zato ne priporočamo otrokom, ki so v večernem času preutrujeni. Severni sij je moč videti le v lepem vremenu, zato ni moč zagotoviti, da se ga na izletu viden.

Opomba:

 • Minimalno število za realizacijo dodatnih izletov je 25 prijavljenih potnikov.
 • Cena je informativna in je znana ob potrditvi rezervacije.

POVPRAŠEVANJE: LAPONSKA – Božiček in arktična doživetja