Moana logo https://www.moana.si/wp-content/uploads/2021/11/logo_kontakt.png

Pon – Pet: 9.00–16.00

Sobota, nedelja in prazniki zaprto

Mehika – Med Azteki in Maji

Hoteli 3 - 4*, nočitev/zajtrk

Mehika – Med Azteki in Maji

 • Plavajoči vrtovi Xochimilca in Teotihuacan s skrivnostno piramido
 • Druženje s potomci Majev v mehiškem hribovju
 • Eno izmed sedmih čudes Chichen Itza
 • Počitniški užitki v karibski Playa del Carmen

Mehika je prava hrana za dušo, močno prepojena z zgodovino in kulturo. Tu stojijo nekateri izmed svetovno največjih arheoloških spomenikov, od visokih piramid v Teotihuacanu do čudovito okrašenih majevskih templjev. Špansko kolonialno obdobje pa je za seboj pustilo prelepa mesta, polna sanjskih trgov in dovršenih kamnitih cerkva in dvorcev.

Moderno Mehiko je preplavil val velike umetnosti, predvsem po zaslugi Diega Rivere in Fride Khalo. Prvovrstni muzeji in galerije prikazujejo dolgo in fascinantno mehiško zgodovino, ter njen neskončen ustvarjalni zanos. Živahna pa je tudi popularna kultura, vse od plesnih klubov v Mexico Cityju pa do čustvenih pevskih nastopov tradicionalne glasbe, t.i. “ranchera” .

V osrčju doživetja Mehike pa so njeni prebivalci Mehičani. Kljub njihovi raznolikosti je vsem skupna ljubezen do barv, pogostih zabav, filozofije in gostoljubnosti . So izjemno šarmantni in vedo, kako zadovoljiti svoje goste.

Cena že od

2.298 €

Trajanje

10 dni

Termini potovanja

11.10.2021 – 17.10.2021

18.10.2021 – 24.10.2021

Za več informacij nas pokličite

+386 31 652 235

ali pišite na

info@moana.si

Program potovanja

1

1. dan: LJUBLJANA – let proti CUIDAD DE MEXICO

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) proti Mehiki. Predviden pristanek v zgodnjih jutranjih urah. Prevoz do hotela in počitek.

2

2. dan: CUIDAD DE MEXICO – izlet v XOCHIMILCO

Zajtrk. Dan posvetimo prestolnici Mehike, velikanskemu Mexico Cityu. Dan pričnemo na glavnem trgu Zocalo, ki je srce mehiškega glavnega mesta. Tu stoji velika vladna palača s čudovitimi freskami mehiške zgodovine samega Diega Rivere. Drugo stran pa zapirata mestna katedrala in ostanki nekdanjega azteškega mesta Tenochitlan. Popoldne nas pot pelje v Xochimilco, spotoma morda pokukamo še v Modro hišo, nekdanji dom slavne Fride Kahlo. Na vodnih kanalih uživamo v vožnji s pisanimi čolni med plavajočimi vrtovi, kjer nam družbo delajo temperamentni domačini. Zapojemo skupaj z mariači? Dan končamo z ogledom izjemnega antropološkega muzeja, ki nam dodobra razkrije nenavadno življenje predkolumbijskih civilizacij in kulturo Aztekov. Kaj pa nočno življenje mehiškega glavnega mesta?

3

3. dan: CUIDAD DE MEXICO – izlet do Basilice Guadalupe in obisk mesta Teotichuacan

Zajtrk. Odpeljemo se do romarskega središča Guadalupe, kjer domuje temnopolta Marija, brez katere Mehika ne bi bila to, kar je. Zlijemo se z množico in vsrkavamo vzdušje tega svetega kraja. Nadaljujemo proti starodavnemu mestu Teotihuacan, morda nas ob poti čaka kakšno presenečenje? Kdo so bili prebivalci tega nekdaj mogočnega mesta, kakšna sta bila njihova kultura in način življenja, vse to ostaja skrivnost in buri duhove mnogih raziskovalcev ter strokovnjakov. Sončeva piramida, ki so jo zgradili, je s svojimi 75 m tretja največja piramida na svetu. V bližini piramid se ustavimo pri domačinih, kjer na posestvu gojijo kaktuse nopal. Izvemo vse o zdravilnih učinkih kaktusa ter poizkusimo kaktusov liker in marmelado. Kaj pa kaktusova solata s tortiljo? Popoldne si ogledamo še Glavni trg treh kultur, ki ponazarja tri mehiška kulturna obdobja-predkolumbijsko, špansko kolonialno in neodvisno mestizo.

Cena in pogoji

Cena že od

2.298 €

Trajanje potovanja

10 dni

Najmanjše št. potnikov

10

Termini potovanja

11.10.2021 – 17.10.2021

18.10.2021 – 24.10.2021

Cena vključuje

 • Letalski prevoz
 • Letališke in varnostne pristojbine (369 EUR)
 • Prevoz do odhodnega /iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, notranji let Mexico City – Tuxtla Guiterrez
 • Nočitve glede na spodnji opis
 • Prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom
 • Vožnjo s čolni v Sumidera kanjonu
 • Obisk plantaže nopal kaktusov

Cena ne vključuje

 • Kosila in večerje
 • Obisk pri tradicionalnem zdravilcu
 • Dodatne samostojne aktivnost

Ostale informacije

VIZE: Slovenci vize za Mehiko ne potrebujemo, potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

Minimalno število potnikov za realizacijo potovanja: 10

PRIPRAVA POTOVANJA: 18.12.2020

Splošni pogoji poslovanja Agencije Oskar so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih Agencije Oskar. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da jih v celoti sprejema.

ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar

POVPRAŠEVANJE: Mehika – Med Azteki in Maji