Moana logo https://www.moana.si/wp-content/uploads/2021/11/logo_kontakt.png

Pon – Pet: 9.00–16.00

Sobota, nedelja in prazniki zaprto

Zanzibar

Zanzibar je pol avtonomna regija Tanzanije. Je del istoimenskega otočja v Indijskem oceanu, od obale Tanzanije pa je oddaljeno 25–50 kilometrov. Glavnino ozemlja tvorita dva otoka, Unguja, ki se mu neuradno reče Zanzibar, ter Pemba. Glavno mesto otočja se imenuje Zanzibar in leži na otoku Unguja.

Ime otoka izvira iz arabščine in v prevodu pomeni dežela črncev. Zanzibar je bil namreč izhodišče za prevoz črnih sužnjev s celine v svet. O tej temni plati preteklosti še vedno pričajo jame, kjer so sužnji čakali na prevoz.

Otok začimb

V svetu Zanzibar slovi kot otok začimb. Spoznavanje začimb je zelo poučna dejavnost, polna presenečenj, saj razblini vsa naša prepričanja o izvoru začimb.

Pestra zgodovina

Zgodovinsko središče otoka je mesto Stone Town, ki je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Je najbolj hektično in obiskano mesto na otoku. Zanzibar je tudi rojstni kraj pevca skupine Queen, Freddija Mercuryja.

Rajske peščene plaže

Ob imenu Zanzibar najprej pomislimo na dolge peščene plaže, obkrožene s kokosovimi palmami in turkiznim morjem. Z glavnega otoka se lahko odpravite na manjši otok Mneba, ki naj bi ponujal najboljše snorklanje na svetu.

Zanzibar že od

2.290 €

Iščete potovanje, ki ga ne najdete v naši ponudbi? pošljite nam povpraševanje in z veseljem vam bomo pomagali uresničiti vaše naslednje počitnice.

ZanzibarKontaktirajte nas

Zanzibar: Izbrana ponudba potovanj

Moana

Zanzibar, sonce, plaže in užitek

Tanzanijsko otočje Zanzibar, katerega mantri sta »Brez skrbi« (Hakuna Matata) in »Pole, pole« (počasi, počasi), je zagotovo zdravilo za vse, ki se želite malce odmakniti od hektičnega življenja.

/ 10 dni

Že od2.290 €/ osebo

Zanzibar, sonce, plaže in užitekPošlji povpraševanje Podrobnosti